Friss és fagyasztott import tejes borjúhúsok
Friss és fagyasztott import tejes borjúhúsok.
Friss tejes borjú karajfilé, szűzpecsenye és felsál Olaszországból. Egyéb fagyasztott borjú részek csonttal és csont nélkül Hollandiából.
Borjúnak hívjuk a 6-9 hónap közötti fiatal szarvasmarhát, ami csak kevéssé volt takarmányozva, szokás „tejes” borjúnak is nevezni. Színe inkább rózsaszínre hajaz, illatában a tejre emlékeztető jegyek vannak, de egyértelműen kimondható, hogy sokkal lágyabb illata és színe van, mint a marhahúsnak.
Magyarországon kereskedelmi forgalomban ritkán jutunk hozzá borjúhúshoz, amit gyakrabban kínálnak borjú néven, az már a növendék állat. Ez 9 hónaptól másfél éves kor közötti szarvasmarha, már inkább marha, mint borjú. Színe és illata már a marhahúsra emlékeztet, de még igazi marhahúsnak sem nevezhető. Nem túl gyakori alapanyag a hazai konyhákban, valószínűleg azért, mert a háztartások többsége a növendék borjúval találkozik az üzletekben.
A borjúhús nagyon lágy, finom, könnyű hússzerkezettel rendelkezik és sokkal könnyebben emészthető, mint a marhahús. Próbáljunk egy vékony borjú comb (felsál) szeletet kicsit megklopfolva kevés zsiradékon (olíva olaj, vaj) megpirítani és sütés után citrommal meglocsolni, nem fog csalódni benne.
Válasszon minket és garantáljuk, hogy