BORJÚ
november 19, 2015SERTÉS
november 20, 2015Friss és fagyasztott marhahúsok és prémium minőségű steak húsok
Friss és fagyasztott marhahúsok és prémium minőségű steak húsok.
Comb, lapocka, lábszár, hátszín filé és nyak Lengyelországból. Bélszín és pofa frissen Olaszországból. Érlelt Angus marhahúsok (hátszín, ribeye, T/Bone) az USA-ból, Dél-Amerikából és Magyarországról)
Mit kell tudni a marhahúsról?
Magyarországon nem túl gyakran eszünk marhahúst és azt is inkább pörkölt formájában (vagy gulyásleves, stb.). Ez azonban nem meglepő, hiszen a pörköltkészítés a magyar konyha szerves része, már-már hagyománynak tekinthető.
De mi a helyzet, ha valaki egy jó steakre vágyik? Vagy egy jó bélszínre, esetleg ribeye-ra?
Megpróbálhatjuk beszerezni valamelyik multiból, de nem sok sikerrel járunk és nagyon szűk a választék. Megkérjük a kedvenc hentesünket, hogy jövő hétre szerezzen nekünk, de egyáltalán nem biztos, hogy tudni fogja, mit is szeretnénk. Zömében, ahogy az átlagember ismeri a marhahúst, az szép vörös színű és színhús, semmi zsír és faggyú nincs benne, jól tocsog a vérben. Ez a marhahús viszont csak pörköltnek vagy valami pörkölt alapú ételnek megfelelő, arra azonban tökéletes.
Hallott már az érlelt marhahúsról?
Ezek olyan húsok, amiket 0-2ºC között folyamatosan ellenőrzött páratartalomban és megfelelő légáramlatok mellett érlelnek. A fél gerincet csontosan érlelik, amiben a hátszín, rostélyos és bélszín részek vannak. Érlelési idő 2-4 (ritkább esetben 5) hét. Az érés folyamán, a húsban természetes érés megy végbe a mikroorganizmusok által. Nedvességtartalma csökken, a hús szerkezete puhul, de még megfelelő mennyiségben marad benne vér. Egy jó hús, tapintásra is jó érzést ad. Amikor szeletben szeretnénk sütni egy marhahúst, ilyenre van szükségünk. Süssük akár grillen vagy parázs fölött, mindkét fajta ízletes.
Próbálja ki a kiváló minőségű amerikai marhahúst!
A Nebraska államból származó GREATER OMAHA brand az egyik legjobb minőségű marhahús a világon. Sikerét az USDA minősítésnek köszönheti, amely egy ellenőrzött gazdálkodási forma mellett tenyésztett (általában angus) szarvasmarha (hazánkban talán az ökogazdálkodási formához hasonlítható). Ha megnézünk egy ilyen hátszín vagy rostélyos szeletet, azonnal láthatjuk rajta, hogy a hús között tele van zsírszövetekkel (ezt hívják márványozottságnak), illetve a tetejét vastagon (1-2cm) borítja a gyönyörű faggyú. Ez az a két dolog, amire szükségünk van a sütésnél. Ezek nélkül, sütésnél kiszárad és megkeményedik a hús, élvezhetetlen lesz. Amikor megsütünk egy ilyen nebraskai húst, rájövünk arra, hogy milyen fontos is a faggyú a szeleten. Ez a faggyú ugyanis egy nagyon finom ízt ad sütésnél és utána fogyasztható is. Természetesen mindenki kedve szerint fogyaszthatja, van, aki nem eszi meg, van, aki pedig egyenesen rajong érte. A faggyúsütés közben ugyanis olyan puha lesz, mint a vaj és nagyon-nagyon jóízű, főleg egy ribeye-nál. Egy ilyen marhahúshoz mindenképpen válasszunk egy jó testes vörösbort.
Válasszon minket és garantáljuk, hogy
- a húsok megbízható forrásból származnak,
- minden általunk forgalmazott hús magas minőségű,
- gyorsan és pontosan teljesítjük a megrendeléseket (akár már másnapra),
- segítünk kiválasztani az Önnek szükséges terméket,
- többféle kiszerelés és mennyiség közül választhat,
- a széles választéknak köszönhetően biztosan talál igényeinek megfelelő terméket.